Jag fick denna cheescake hos en kompis, och den var så jäkla god, så denna är absolut värd att prova. Jag var ju tvungen att göra en själv (A)
Man räknar 6-8 pers.
Ingridienser
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philiadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
( 1 citron om du vill ha det)
1. Dela äggen. Äggolorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Vispa vitan till en fast skum så du kan ha bunken över huvudet.
2. Ta i strösocker och vaniljsocker över äggulorna och vispa (du kan använda samma elvisp). Den ska få en ljusgul färg
3. Blanda philiadelphiaosten med äggulorna och sockret på den lägsta hastiheten med elvispen.
4. Vispa grädden i en egen bunke så den är lagom fast och blanda ner det i äggulesmeten.
5. Häll i ägguleskummet också och rör försiktigt med en sked (blanda ner rivet skal och saft ur cirtonen om du vill ha det.)
6. Krossa kexen och lägg hälften av de i botten av en rund smord form.
7. Häll i smeten och strö över resten av kexsmulorna.
I minst 5 timmar ska den stå i frysen, och när det är dags för servering är det bara att ta upp den 15 min innan
Detta recept och många fler hittar du på recepten.se Gå in och kolla för jag garanterar att du hittar något gott.
Ha det mys!
// Sanna
tisdag 13 april 2010
Jätte god Cheescake
kl. 11:43 fm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar